Realizari

Viboal FindEx a reusit sa se pozitioneze ca o alternativa apreciata la serviciile oferite de marile firme de consultanta, participand la competitii internationale pe picior de egalitate si concurand cu acestea prin prisma valorii articolelor si cartilor de specialitate redactate de membrii echipei.

In continuare este prezentat rezultatul participarii la competitii internationale in care proiectele de fiscalitate si preturi de transfer au fost evaluate pozitiv.

  • In 2012, echipa Viboal FindEx a fost nominalizata in cadrul premiilor europene de fiscalitate acordate de catre prestigioasa publicatie International Tax Review la categoriile: Best Newcomer si Central European Transfer Pricing Firm of the Year.
  • In urma nominalizarii si voturilor primite din partea clientilor, Viboal FindEx a fost nominalizata de catre publicatia internationala World Finance pentru categoriile Best Tax Firm in Romania si Best Transfer Pricing Firm in Romania pentru premiile acordate in anul 2013.
  • De asemenea, Viboal FindEx s-a aflat pe lista propunerilor pentru premiile anuale de fiscalitate oferite de publicatia DealMakers pentru anul 2012 la categoria Transfer Pricing Firm of the Year – Central Europe.

Efortul creativ si inspiratia au fost apreciate in cursul anului prin selectarea articolelor publicate in revista lunara de fiscalitate Curierul Fiscal.

  • In luna februarie 2012, articolul realizat de colegul nostru Bogdan Costea a fost desemnat articolul lunii. Articolul  a fost intitulat „Impozitarea veniturilor obtinute de administratori – tratament fiscal inainte si dupa O.U.G. nr. 125/2011”.
  • In luna iunie 2012, articolul realizat de colegul nostru Vigi Radu a fost desemnat articolul lunii. Articolul a fost intitulat „Masuri de simplificare a documentatiei de preturi de transfer (II)”. In anul 2012 sectiunea de intrebari si raspunsuri realizata de colega noastra Delia Catarama a fost desemnata cea mai buna sectiune din cadrul revistei.
  • Delia Catarama este doctor in economie si lector universitar in cadrul ASE Bucuresti si a publicat in colaborare cu membrii ai comunitatii academice peste 10 carti de specialitate, dintre care amintim: „Aspecte practice privind TVA” , „Fiscalitate de la lege la practica”  – aparuta in 7 editii, „Politici fiscale si bugetare europene” .
  • De asemenea, colega noastra Delia Catarama a publicat peste 30 de articole in reviste de specialitate cum sunt Curierul Fiscal,  Revista Finante, Banci, Asigurari,  Revista Finante publice si contabilitate, Revista Tribuna Economica, Revista Studii Financiare, Revista „Contabilitatea, expertiza si auditul afacerilor”. De altfel, Delia este membru in Comitetul editorial al revistei Contabilitatea, expertiza si auditul afacerilor editata de CECCAR si colaborator permanent al revistei Curierul Fiscal.

Expertiza si implicarea echipei Viboal FindEx se concretizeaza in participarea permanenta la evenimente consultative organizate de principalele organisme nationale si internationale cu preocupari in domeniul fiscalitatii si preturilor de transfer, precum OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development), FEE (Fédération Des Experts Comptables Européens) sau MFP (Ministerul Finantelor Publice)

  • Viboal FindEx a participat alaturi de principalii reprezentati ai Altus Alliance la  transmiterea de comentarii cu privire la revizuirea capitolului VI privind activele intangibile din cadrul Ghidului OECD in vederea clarificarii si sporirii utilitatii materialului.
  • Inca din anul 2004 Delia Catarama este singurul reprezentant al CECCAR in grupele de lucru Impozite Directe si Indirecte ale Federatiei Expertilor Contabili Europeni, calitate in care participa la procesul de consultare a comunitatii oamenilor de afaceri cu privire la proiectele de directive europene in domeniul fiscalitatii.
  • De asemenea, Delia a participat la numeroase consultari cu mediul de afaceri ale Ministerului Finantelor Publice din Romania privind proiectele de legi, hotarari de guvern si ordonante cu impact fiscal, dintre care amintim consultarile privind OG 34/2009, OUG 58/2010 sau OG 125/2011.Datorita conexiunilor internationale, Delia Catarama a fost motorul constituirii filialei din Romania a IFA, fiind si secretarul general al filialei in perioada 2007-2010. In aceasta perioada Delia a redactat numeroase scrisori de comentarii privind propunerile de proiecte legislative , multe dintre acestea avand si rezultate concretizate in modificari legislative.